srijeda, 25. kolovoza 2010.

El-Aurijanci - izbjeglice iz Borgova dvorišta



El-Aurijanci su humanoidna vrsta porijeklom sa planeta El Aurian i o njima je jako malo toga poznatog. Vanjskim izgledom su slični Ljudima sa kojima čak dijele i spolne i rasne karakteristike, no sva sličnost ostaje na vanjskom izgledu jer, za razliku od Ljudi, El- Aurijanci su dugovječna i vrlo empatski svjesna vrsta, postoje čak i naznake da su bar neki pojedinci vrste svjesni i promjena u vrijeme-prostoru.

Možda najčudnije obilježje El-Aurijanaca je njihova sposobnost nenametljivog slušanja drugih i njihovih problema (proizvod njihove empatske sposobnosti) i u većini slučajeva spremnost da pomognu onome koga slušaju, no postoji i mali broj onih koji svoj dar iskorištavaju na znatno sumnjivije načine.

Najvažniji događaj u njihovoj povijesti je bio napad Borga koji je 2265. napao njihov matični planet i asimilirao većinu stanovništva. Mali broj onih koji su uspjeli preživjeti napad Borga je našao svoj novi dom među mnogim vrstama u poznatom svemiru.

Federacija je prvi put srela El-Aurijance 2293. kada je kapetan James T. Kirk, zapovjednik federacijskog broda USS Enterprise NCC-1701-B, spasio izbjeglice koji su bježale od Borga od nepoznatog fenomena zvanog Nexus prilikom čega je i sam kapetan James T. Kirk nestao u njemu.

Nema komentara:

Objavi komentar